Välitysehdot

Ilmoittaminen ja tietojen muutokset

  • Karjanomistaja vastaa myynti-ilmoituksen lisäämisestä ja tietojen oikeellisuudesta. Välittäjä lähettää myyjälle laskun palvelun käytöstä myyntihetkellä käytössä olevan hinnaston mukaisesti.

  • Vaihtoehtoisesti välittäjä tallentaa karjanomistajalta saamiensa tietojen pohjalta myytävät eläimet järjestelmään ja toimittaa niistä laskun myyjälle hinnaston mukaisesti.

Huom!

Myyjä on velvollinen esittämään myytävän eläimen terveyteen liittyneet toimenpiteet ja mikäli eläimen tiedoissa myyntiinottoajan jälkeen tapahtuu muutoksia esim. terveyden tai muun myyntiin vaikuttavan tekjän suhteen, myyjän tulee ottaa yhteyttä välittäjään. Myyjä voi myös tarvittaessa itse poistaa eläimen myynnistä myyntijärjestelmän kautta tai muokata eläimen tietoja järjestelmässä.

Kauppaehdot

Kauppa on vahvistettu kun eläin on siirretty ostajan nimiin ja eläimen hinta on kokonaan suoritettu.

Myyjän vastuu ja tehtävät

Myyjä vastaa eläimestä kuljetuksen alkamiseen asti. Ostaja vastaa eläimestä kuljetuksen alusta alkaen kun eläimen kuljettaja vie eläimen kuljetusautoon. Myyjä on vastuullinen niistä virheistä, jotka ovat olleet eläimessä myyntihetkellä vaikka ne tulisivatkin esille vasta myöhemmin.

Eläimen mukana on ostajalle on toimitettava seuraavat asiakirjat

  • Siemennys- ja terveyskortti, sekä muut mahdolliset terveystodistukset (ETT:n terveystodistus)
  • Nautarekisterin rekisteröintikortti
  • Salmonellatutkimuksen todistus. Myyjä voi omalla allekirjoituksellaan vahvistaa tutkimustuloksen myös terveyskortin muistiinpano-osioon.

Ostajan vastuu ja tehtävät

Ostajan tulee tehdä eläimelle vastaanotettaessa tulotarkastus ja raportoida mahdollisista virheistä tai ongelmista välittömästi myyjää sekä välittäjää. Ostaja vastaa mahdollisesta vakuutuksesta kuljetuksen ajalle, ellei myyjä ja ostaja muuta sovi.

Ostaja vastaa eläimen kuljettamisesta myyjältä ostajalle. Eläin on kuljetettava myyjältä ostopäivästä 3 vuorokauden kuluessa, jollei myyjä ja ostaja muuta sovi. Mikäli kuljetus viivästyy myyjästä riippumattomista syistä on myyjällä oikeus periä ostajalta ruokintapäivämaksuja.

Välittäjän vastuu

Välittäjä toimii ainoastaan kaupan välittäjänä, eikä vastaa myynnissä olevien eläinten terveydestä. 

Laskutus ja tilitykset

Ostajan ja myyjän välisen kaupan laskutuksen ja tilityksen hoitaa välittäjä ja eläimen hinta suoritetaan yhdessä erässä, ellei kaikkien osapuolten kanssa ole muuta sovittu. Eläin laskutetaan kuljetuksen jälkeen ja eräpäivä on viikko laskutuspäivästä. Välittäjän perimä välityspalkkio sisältyy ostajan maksamaan arvonlisävelvolliseen eäimen hintaan. Välityspalkkio peritään myyjältä verottomasta myyntihinnasta ja välittäjä tilittää myyjän osuuden ostajan maksun eräpäivänä.

 


 

Nämä välitysehdot ovat voimassa alkaen 31.10.2014.

Välittäjä pidättää oikeuden muuttaa näitä välitysehtoja. 

Yhteystiedot

Eläinvälitys Pekka Karhu
Mellanpalo 54
95635 Kauliranta

Puhelin

040 579 6381

Sähköposti

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Asiamiehet

Eläinvälitys ja teuraskarjahankinta

Pekka Karhu

Ylitornio
Puh. 040 579 6381

 

Eläinkuljetukset

Suoritamme eläinkuljetuksia myös rahtityönä tuottajille ympäri Suomen. Käytössämme on pitkiin kuljetuksiin hyväksytyt ajoneuvot.

Tarpeen mukaan käytössämme on puoliperävaunuyhdistelmä tai nuppiauto, kaksikerroskoreilla ja hissiperällä varustettuna. Molemmissa myös ilmajousitus.

Varusteina koneellinen tuuletus, juottolaitteet, lämmön seuranta sekä digitaalinen eläinvaaka. 

Kauttamme myös rehut ja kuivikkeet perille kuljetettuina, valikoimissamme:

  • kuivaheinä suurkantti-, pyörö- ja pienpaaleissa
  • esikuivattu heinä pyöröpaaleissa
  • analysoitu säilörehu pyöröpaaleissa
  • kuivikeolki suurkanttipaaleissa
  • kuivikepuru n. 20 kg paaleissa